Hyppige spørsmål

Hvem er Danitalia?

Danitalia blev startet i 1998 af mig, Elisabeth Hjorth. Jeg er dansk født, italiensk gift og har været bosat i Lucca i 20 år. Efter at have hjulpet venner og bekendte med at finde ferieboliger, skabtes ideen om også at lade andre opleve denne uspolerede og mindre turistede del af Toscana, så formidlingen blev sat i system og ferieboligudlejningsbureauet Danitalia startede.
Filosofien er forblevet den samme – boligerne udvælges som var de til venner og bekendte!.

Danitalia Aps hoved kontor ligger nu i Aarhus, Danmark. Vi har stadig et service kontor i Lucca.

Danitalia tilbyder formidling af alle former for ferieboliger i hele Toscana og andre skønne egne i Italien. Vi er personligt rundt og bese alle de boliger vi udlejer, for at kunne stå indenfor kvaliteten.

Har I et katalog ?

Vi har et online katalog hvor I kan se alle de skønne ferieboliger vi tilbyder i Toscana, Umbraen, på Sardinien og Sicilien. Online kalenderen er opdateret, så I kan fint søge ud fra jeres feriedatoer. Vi vil meget gerne rådgive jer. Vi kender boligerne personligt, vi har stået på terrassen og siddet ved poolen. Lad os vide hvordan I gerne vil bo, hvornår I holder ferie, hvor mange I er etc. og vi sender et uforpligtende tilbud på boliger, der bedst opfylder jeres krav og som er ledig I den periode I ønsker at komme.

Hvordan booker jeg ?

For at bestille jeres feriebolig eller for at modtage forslag til egnede boliger sender I blot en e-mail på info@danitalia.com eller ringer til os på 78 77 21 03.

Så snart vi har jeres bestilling sender vi via e-mail en bekræftelse indeholdende lejekontrakt og betalingsbetingelser. Ved bestilling af ferieboligen betales almindeligvis et garanti beløb på 30% af total prisen.

Restbeløbet betales 40 dage inden ankomst. Bestilles indenfor 40 dage før ankomst, betales hele beløbet ved bestillingen.

Er Danitalia Aps medlem af Rejsegarantifonden ?

Danitalia Aps hovedkontor ligger i Aarhus, Danmark. Da vi udelukkende formidler udleje af ferieboliger og ikke laver nogen former for såkaldte «pakkerejser», har vi valgt ikke at være medlem af «Rejsegarantifonden». Leje af feriebolig dækkes under alle omstændigheder ikke ind under denne garantifond, da den kun garanterer for såkaldte «pakke-rejser» hvor man køber overnatning og f. eks fly eller udflugter samlet.

Hvad sker der hvis jeg afbestiller ?

Vi henviser til vores lejekontrakt hvor reglerne for afbestilling beskrives. Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os.

Vi anbefaler vi jer at tegne en afbestillingsforsikring.

Hvornår kan jeg ankomme til ferieboligen ?

Lejeperioden går i højsæsonen fra lørdag til lørdag. I lavsæsonen er det i de fleste boliger, muligt at aftale andre overtagelsesdage.

Ankomst tidspunktet er oftest mellem 15.00 – 17.00 men andre tidspunkter kan aftales.

Afrejse inden kl. 10.00 efter check-out med ejeren eller denne repræsentant.

Eventuelle ændringer bedes aftale pr skrift.

Når I ankommer til boligen, vil ejeren eller dennes repræsentant vente jer, overgive nøgler samt forklare hvis der er nogle særlige forhold omkring boligen. I vil altid kunne kontakte Danitalia Aps, hvis I skulle have brug for det.

Hvem kontakter jeg, hvis jeg er forsinket ?

Hvis I på forhånd ved, I ikke kan være fremme indenfor det officielle ankomst tidspunkt, bedes I skrive dette til os og afvente skriftlige instruktioner vedr. åbningen af boligen/ nøgle afhentning.

Skulle I blive forsinket undervejs bedes I ringe til kontoret, så vi kan underrette ejeren.

Der kan i nogle tilfælde forekomme en ekstra udgift ved åbning af boligen udenfor almindelig ankomst tid.

Hvornår og hvordan modtager jeg kørselsvejledning og anden info ?

Kørselsvejledning og anden information vedr. ankomsten til ferieboligen, fremsendes pr mail ved betaling af sidste rate.

I vil allerede ved betaling af første rate, modtage et password og username som I kan benytte, for at komme til reserverede «gæste sider» på Danitalias hjemmeside. Der vil I kunne printe nyttige informationer om koncerter, restauranter, tips til udflugter og meget andet spændende.

Er håndklæder, linned inkl. i prisen ?

Det står i beskrivelsen af boligen samt i vores bekræftelse af bestillingen, om linned og håndklæder (ikke strand/pool håndklæder der altid bedes medbragt) er inklusiv i leje prisen. Linned og håndklæder er muligt i alle boligerne og det bestilles under alle omstændigheder automatisk, med mindre man aktivt annullerer dette. Afregning for dette foregår, hvis aktuelt, direkte med bolig ejeren.

Hvad er «Tourist tax» og skal jeg betale den ?

Som følge af reformerne i Italien, har nogle kommuner besluttet at indføre en mindre turist skat, som besøgende skal betale hvis de overnatter. Beløbet varierer fra kommune til kommune og alt efter hvilken form for overnatning, man benytter sig af, men skal I alle tilfælde betales af lejer, direkte på stedet. Det er ejerens/ receptionens ansvar, at betale beløbet videre til kommunen.

Er der børneudstyr i boligen ?

I stort set alle boligerne er det muligt at låne eller leje barneseng og/eller høj stol men det skal bestilles i forvejen og bekræftes af vores kontor. I de tilfælde hvor udstyret skal betales, afregnes der direkte med boligejeren.

Kommer der yderlige udgifter oven i prisen ?

Eventuelle ekstra udgifter som skal lægges til prisen (f. eks slutrengøring, varmeforbrug) vil stå indikeret i beskrivelsen af boligen samt i bekræftelsen, som I modtager fra os ved booking. Her står også indikeret, hvis der skal lægges et depositum ved ankomsten. Depositum skal under alle omstændigheder ikke betragtes som en del af lejen. Det er en garanti for boligens inventar og beløbet tilbagebetales ved afrejse, når alt i boligen er uskadt.

Som følge af de nye reformer i Italien, har nogle kommuner besluttet at indføre en mindre turist skat. Beløbet varierer fra kommune til kommune men skal I alle tilfælde betales direkte på stedet til ejeren. Det er ejerens/ receptionens ansvar, at betale beløbet videre til kommunen. I kan bede om en kvittering for dette. Beløbet kan ikke inkluderes i lejen og det kan ikke betales til Danitalia.

Må jeg tage dyr med i ferieboligen ?

Husdyr er kun tilladt i nogle ferieboliger og forudsat at de er registreret på samme tidspunktet som du bekræfte din reservation. Eventuelle ekstra afgifter for opholdet med dyr, er angivet i bekræftelsen og skal betales direkte til ejer.

Kan I formidle leje af bil ?

Danitalia Aps er specialiseret i formidling af ferieboliger og vi kan ikke formidle billeje. Vi kan rådgive om det men en evt. bestilling vil foregå gennem bureauet MoreTuscany srl i Italien. Kontakt os for yderlige informationer og prisliste

Kan I organisere hele rejsen med fly/tog ?

Danitalia Aps er specialiseret I formidling af ferieboliger og vi har desværre ikke mulighed for at arrangere jeres fly eller togrejse.

Vi henviser til vores link side, hvorfra I har direkte adgang til de større flyselskabers hjemmesider.

Kontakt os for yderlige informationer og prisliste

Er det muligt at deltage i udflugter, vingårdsbesøg eller andet ?

Helt sikkert !
Danitalia er specialiceret i formidling af ferieboliger men når I booker ferieboligen, har I igennem det italienske bureau MoreTuscany srl, mulighed for besøg på vingårde, guidede rundvisninger, madlavningskurser mm.

Vær opmærksom på at disse arrangementer kræver tilmelding direkte ved Moretuscany inden ankomsten. En eventuel betaling foregår direkte i Italien.